伊莉討論區

標題: 被爆有咗 40 歲人妻舒淇掩肚笑⁠⁠⁠⁠ [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-11-27 06:04 PM     標題: 被爆有咗 40 歲人妻舒淇掩肚笑⁠⁠⁠⁠

40歲嘅舒淇今年9月突爆同導演馮德倫於捷克一座古堡結婚,估唔到隔咗三個月,就有喜訊公佈,今日佢單拖出席金馬獎時,就被擔任大會司儀嘅陶晶瑩(陶子)爆佢已有身孕。

人妻舒淇上台頒年度台灣傑出電影工作者獎,先講祝大家晚上好,舒淇笑言怕忘記台詞,所以會over少少,佢介紹《再見瓦城》導演趙德胤嘅背景同影片。當佢頒完獎欲離開時,然而​陶子在台上突然感謝舒淇到場頒獎,又指舒淇排除萬難嚟台灣,舒淇不時用手摸肚,陶子話好感動,佢特登嚟頒獎,佢又話舒淇著高踭鞋暗示好明顯,全場拍曬手掌,之但係舒淇做咗個耍手嘅動作,跟住陶子叫佢唔使咁快否認,又話可以炒三個月新聞,舒淇只企喺台上儍笑。
一臉尷尬嘅舒淇就似乎依然回唔切神,陶子就轉話題,大讚舒淇對電影人好好,仲話佢買咗好多禮物送俾電影人,仲話佢已經甫咗上facebook,舒淇依然冇乜反應,咁陶子就想拖佢著手,但舒淇就將手縮,冇俾陶子拖住離開。
陶晶瑩之後再上台,自爆於後台被追問舒淇是否真的有喜,她一臉嚴肅謂:「我只好把事情搞得更大。其實范冰冰……」鏡頭即影著台下冰冰交叉手否認,陶晶瑩再說:「啊,不能說,好的。」
然而《台灣蘋果》立刻求證舒淇閨蜜,佢即時代舒淇否認:「玩笑開得有點大」。
之前舒淇行紅地毯時,被司儀問到電影工作有何新的規劃時,她只是傻笑,司儀再問:「是人生有新規劃嗎?」舒淇沒正面回應,而之前已有傳40歲的舒淇來年將停工,全力造人。
舒淇之後再更新Ig,留言話:「終於可以吃東西了 涼麵貢丸湯咕嚕下肚,肚子確實大了⋯⋯⋯」繼續喺呢次有孕風波抽水。

心得:舒淇已四十歲,時間過得真快,但樣子依然美麗如昔。

[attach]116716388[/attach][attach]116716389[/attach][attach]116716390[/attach][attach]116716391[/attach][attach]116716392[/attach][attach]116716395[/attach][attach]116716396[/attach][attach]116716397[/attach][attach]116716398[/attach][attach]116716399[/attach][attach]116716393[/attach][attach]116716394[/attach]

作者: pilifred    時間: 2016-11-27 06:14 PM

還是很美  40歲這樣很厲害了
作者: ad12301    時間: 2016-11-29 01:33 PM

40歲的人要生小孩真的滿辛苦的~應該好好養胎了
作者: wange88    時間: 2016-11-30 08:48 AM

節目有效果.炒炒新聞也不錯.
作者: f8680048    時間: 2016-11-30 02:36 PM

女神就是女神 好好養身體喔 支持
作者: onizuka1990    時間: 2016-12-1 09:56 PM

演藝圈對新婚女藝人只剩的個話題了
作者: jun701110    時間: 2016-12-1 10:29 PM

女神阿
身體要顧好喔
要過得很幸福喔
加油
作者: 嗆冷小h    時間: 2016-12-1 10:55 PM

作者: rulonely    時間: 2016-12-3 10:55 PM

這個有40還真看不出來....
我也真想學她們保養
作者: t555395    時間: 2016-12-4 12:55 AM

恭喜她囉...終於找到她的真命天子
還以40歲高齡有懷孕了

作者: babyface_chz    時間: 2016-12-4 03:37 AM

一樣是40歲
他怎麼還這麼年輕呀
作者: kenji101322    時間: 2016-12-4 03:48 AM

都已經40了
有沒有懷孕本人就會公布了
那位主持人最近的主持風格真的越來越爛了
作者: zunxuchen    時間: 2016-12-4 09:50 AM

謝謝分享唷。她太美了,都四十了還很美,正

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www70.eyny.com/) Powered by Discuz!